Fina biffen!
Ett sista smakprov på Vinmannens import från Det Nya Spanien; Felix Callejo Reserva 2004, korkades upp och luftades rejält genom att hällas fram och tillbaka mellan ett par karaffer ett par gånger. Mitt minne av tuffa, unga spanjorer sade mig att det kunde behövas. Enligt producentens hemsida görs vinet görs på 100% Tempranillo som handplockas och sorteras, jäser i temperaturkontrollerade ståltankar och skalmacereras i 28 dagar varefter det genomgår malolaktisk jäsning. Därefter lagras det på nya franska och amerikanska fat i 20 månader. Uppgifterna gäller dock årgång 2003, och på flaskan står 18 meses vilket jag tolkar som 18 månader. Kanske kan det vara andra skillnader också; vem vet?
När det var dags för mat och vi provade vinet utbrast hustrun spontant i ett "Wow - det här gillar jag!" Själv var jag - föga förvånande - mer återhållsam i min bedömning...
Jag vet inte om det här vinet är för ungt; antagligen skulle det ha vunnit på ett par år till i flaskan så att några av beståndsdelarna bättre flutit samman. Samtidigt har min bild av moderna viner varit just att de skall normalt vara ganska tillgängliga som unga. Hmm...
Sammanfattningsvis är det inte ett vin som inspirerar. Ledsen Vinmannen, men det finns säkert en marknad för det här vinet. Jag är bara inte din målgrupp...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar