tisdag, maj 06, 2008

rabarbercocktail!

Vad gör man med rabarber? Säsongen är kort och intensiv, och risken är att man står med frysta rabarber resten av året om man inte konsumerar dem på rot. Ett innovativt sätt tipsades det om i lördagens (?) UNT. Josefine Asplund, sommelier på Sigtuna Stads Hotell (sic!) och nykorad "Sveriges bästa kvinnliga sommelier" föreslog en drink på rabarber- och vanilj med rom och mynta. Hustrun kokade sockerlagen med rabarber i helgen men först i kväll - itill tre rafflande partier "Den försvunna diamanten" - var det läge att skaka sig en cocktail.






Mycket gott, helt i linje med våra cocktailsmakpreferenser. Svalt, fylligt och väl integrerade smaker av myntan, vaniljen, rabarber och lime. Bra balans mellan sötma och syra. Jag drog ned den färskpressade limejuicen något och skakade drinken i stället för att röra den - tycke det gav ett bättre resultat.

Inga kommentarer: