söndag, mars 23, 2008

2000 chateau noaillac

Till påskafton i goda vänners lag i Oxelösund medfördes en magnum Chateau Noaillac av årgång 2000; en cru bourgeois från Médoc. Inte riktigt Pauillac, men på rätt strand i alla fall... Vinet har funnits på SB:s hyllor en längre tid, och den här buteljen inköptes för snart två år sedan.

Någon längre utläggning hinner jag inte med i kväll, men det kan konstateras att det här var ett vin klart i min smak. En bra balans mellan frukt (svart vinbär, kanske lite korint), viss örtighet, en hint av ceder och uppstramande tanniner. Inte stort, men gott, och ett mycket bra matvin vilket flera upptäckt innan mig.

Det finns åtskilliga buteljer kvar, och i det här formatet torde det gå att spara ytterligare någa år. Köp, drick och lägg undan!

1 kommentar:

Björn sa...

Även vi drack Noaillac till påskmiddagen, dock tyvärr en nödöppnad butelj eftersom den tilltänkta Montecillo Gran Reserva 1982 visade sig vara oxiderad pga korkläckage=dött!! Noaillac var dock ett hyggligt substitut då det öppnade sig under kvällen. Man borde köpa några till och lägga undan för nog kan det ligga minst fem år till utan problem.