fredag, mars 02, 2012

barntillåtet


Det har varit ovanligt tätt på beredskapspassen en tid. Vi går i omställningens tider, då äldre förmågor lämnar och nyare ska tillträda. Dessvärre med viss lucka emellan, så kvarvarande får ta en del extraveckor. Nå, från och med nästa vecka börjar förstärkningarna anlända.

Tillsvidare får fredagsmyset ackompanjeras av något så ovanligt som ett alkoholfritt vin som faktiskt har viss likhet kvar med riktigt vin. Loxton Cabernet Sauvignon har till och med en del druvtypisk karaktär av cassis, framför allt i doften. Kroppen är lätt till medelfyllig men i alla fall inte blaskig. Den vinösa karaktären är mer nedtonad i smaken och ren druvjuice framträder tydligare. Någon vidare strävhet och struktur finns ju inte alls, däremot en lätt syra på slutet som är tilltalande.

Tja, sånt här sysslar jag med medan ni andra kalasar på era Leflaive Clavoillon -83, Pape Clement -66 vs Ducru-Beaucaillou -66 och Le Montrachet -69:or och allt jag får glada SMS-hälsningar om... Men ja' ä' int' bitter. Näråsåatt... såäre.

3 kommentarer:

Vinmannen sa...

Du glömde stjärnskottet chateauneuf du pape 47:an.... Så bra så att vi glömde 53:orna och valde bort yquemen!!!
Ett mirakel !

konjären sa...

Ja, ni hör ju...

. sa...

your blog is referenced in our blogs :
www.4truths-wine.com
www.4verites-vin.com

look for the German and nordic countries wine blogs

Have a good day

Fabrice