torsdag, mars 15, 2012

2005 cancamps pedradura


Ett så kallat "tack-för-kaffet"-inlägg... Det här vinet kommer från Vinmannen och säljer bra till restauranger för stunden, om jag förstått det rätt. Och vem är jag att säga nej till ett varuprov?

Det tar lite googlande innan jag hittar information på nätet. Can Camps är en vingård och producenten är Can Ràfols dels Caus. Gården är planterad med Marselan, som uppges vara en blandning av Cabernet Sauvignon och Grenache. Utöver Marselan (85%) ingår också Petit Verdot (15%).

Och vinet då? Jo, det här är ett riktigt bra vardagstjut i den högre skolan. Det är fylligt, nästan visköst; bra tanniner och syra men inte maffigt. Fruktigt med tydliga plommon/cassis-vibbar. Eftersmaken är lång och innehåller en del mognadstoner - vinet är ju bevars från 2005... Stabilt, på det hela taget!

Att jag lite vanvördigt kallar det vardagstjut är nog mer som tänkt användningsområde än som kvalitetsstämpel. Det saknar en del elegans och finess för att ställas på bordet till finmiddagen, men som fredagsvin till kvalitetspizzan torde det vara svårslaget. Lite italiensk känsla över syrorna, men frukten och munkänslan är större. Hustrun gillar hårt.

Jag har ingen aning om vad Vinmannen tar av restaurangerna, men på SB skulle jag leta i segmentet 130-150 kr....

1 kommentar:

Ezra sa...

Ahh, den gamla klassikern. Du gissar helt rätt i pris, bra vin.