torsdag, april 16, 2009

2007 les remparts des ceps dorés


Bra bruksvin i halvflaska som finns på systembolaget i Gottsunda är en bristvara. När det då dyker upp ett nytt ansikt på hyllan är vi inte sena att prova. Även om halvflaskan är i minsta laget för två vuxna (varför satsar inte någon på halvlitersformatet - perfekt en torsdagkväll?) så är det skönt att ha ett alternativ till en helflaska när man är sugen på något enkelt rött till maten.
Så - kan det här bli något nytt bruksvin hemma? Les Remparts des ceps dorés (ung. förskansningen av gyllene vinstockar...?) är ett kooperativ med 150 medlemmar. Vinet görs på 80% Grenache, 20% Syrah. Doften är örtig, fruktig, med inslag av björnbär, vanilj och viss sötma. I munnen är det mjukt, rättframt, inte utan längd och med ett kryddigt, pepprigt slut. Ett helt okej vin, men prissatt i lite styvaste laget. Det har nästan samma literpris som Guigals CdR och matchar det inte (inte ens 2005:an...).
Nej, jakten på ett nytt husets röda på halva går vidare...!

2 kommentarer:

Miguel sa...

Systembolaget köper inte in 1/2 liters flaskor av torra viner, jag kommer tyvärr inte ihåg varför.

konjären sa...

Synd... När det nu finns BiB, PET, Tetra och allt möjligt annat tramsigt så borde det väl finnas utrymme för en storlek som faktiskt skull fylla ett behov i sortimentet!?

Tack för upplysningen, dock!