onsdag, april 15, 2009

2007 karl joh molitor hattenheimer schützenhaus riesling kabinett trocken

Ett vin som provats för drygt fyra månader sedan med tveksamt resultat. Den andra flaskan korkades upp i kväll till frysta torskfiléer som - täckta med tomatskivor och svarta oliver - sjöds i panna med purjo, vitlök, vin, citron. Filéerna plockades upp och varmhölls medan skyn monterades med en klick smör och smakades av till en angenäm sås. Serverades med cous-cous och var en i alla avseenden lyckad modifiering av torskförpackningens baksidesrecept...!

Återanvänd bild - sorry...
Vinet fick kritik för tveksamt mittparti sist. Fortfarande är doften det bästa med detta vin, men om fyra månaders ytterligare lagring gjort susen eller om det helt enkelt passar bättre till maten är svårt att säga - det smakar i alla fall riktigt bra i kväll. Att det serverades som belöning till trötta föräldrar efter en natt och en dag med massor av kräks (sonens; inte eget) kanske också bidrog. Doften är som sagt riktigt bra, med tropisk frukt, ananas, päron, citrus... Restsötman är ganska påtaglig, och det kanske är vad maten behöver? Syran finns också på plats och möter citronsaften i såsen på ett bra sätt.
Slutsatsen blir att köprekommendationen ändras från "avstå" till "visst, varför inte?".

Inga kommentarer: