fredag, mars 06, 2009

portvinsfynd på systemet

Fick ett tips av en kollega igår att Taylor's single quinta vintage port på halvflaska skulle reas ut. För bra för att missas; halvflaskor är en väldigt lämplig storlek för vintage port. Även om det rörde sig om Quinta de Vargellas (vingårdsbetecknat portvin som ges ut ibland de år som inte betecknas som tillräckligt bra för att deklarera en vintageårgång, men där ändå enskilda lägen kan ge riktigt bra viner) och inte Taylor's grand vin så var det nya priset, 149 kr/flaska, mycket tilltalande. Lite surfning ger snabbt vid handen att samma butelj vid lanseringen 2007 kostade 245 kr... Tydligen har den först prissänkts till 196 kr och sedan ytterligare ett steg. Det finns de som provat tidigare med gott resultat!

Tre flaskor vardera av sannolikt begynnande mognande 1988 och lite yngre men potentiellt starkare 1995 införskaffades för framtida njutning. Det finns flaskor kvar, så passa på. Har du 900 kr att lägga på vin den här månaden så tror jag inte många köp slår detta. Jag tror helt enkelt att de här vinerna till det här priset kan vara något av 2009 års bästa fynd på SB!

Hörde jag någon säga Prisvärt!?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Mn tackar för tipset. Har du någon koll vad Parker gett vinerna för points. Läste någonstans att 88an var lite "tunn" i smaken.

konjären sa...

Har tyvärr inte koll på Parker, men 1988 är ju inte ett stort portvinsår. Michael Broadbent ger det två stjärnor i en bok och blott en stjärna i en annan... Av de tre årgångarna (-88, -95, -98)som reas så tror jag att -95 är det starkaste kortet, generellt sett.

Om man som jag är en sucker för mogen port så försitter man dock inte en sådan chans att ha några smakprover som närmar sig drickmognad liggande hemma...!

MSVin sa...

Tack för tipset! Jag just lagt in en bästellning!

Detta hade jag inte fått läsa i de senaste vinmagasinen.

Tack än en gång!

Finare Vinare sa...

Tokbilligt!!

88:an är knappast "tunn" i smaken. Däremot nästan chilihet ;-)

95:an var ännu bättre men behöver sova ut, länge...

konjären sa...

Billigt var ordet, sa Bull. Måste fråga min kollega var han hade hört det, för jag har inte heller förvarnats genom någon vintidning eller annan kanal.

Hoppas ni hinner ta del av utbudet!

vinogram sa...

Trevligt, tack för tipset. Inhandlade ett par 88or på Lidingöidag , där fanns en hel hög, som åker ner i källaren för några år, om jag kan hålla fingrarna i styr dvs..