måndag, april 28, 2008

up and running!

Vinrumsagregatet skickades till Danmark på service i vintras. Antagligen ett läckage på köldmedium som behövde åtgärdas. Den vänliga firman lovade stå för reparationen trots att garantin egentligen löpt ut. Det som återvände var dock ett helt nytt aggregat - kanske enklare än att åtgärda felet? Hur som helst - som konsument blir man lycklig av sådant bemötande!

Med växande oro för ökade utsläpp och onödig energianvändning så verkade det ju lite korkat att ha ett elelement i förrådet för att värma upp det under vintern, och sedan ett kylaggregat för att kyla ned en liten del av utrymmet. Så; fram till nu har aggregatet fått stå ouppackat och elementet nedskruvat på en lagom låg nivå. Utan större åthävor har det på så sätt varit möjligt att hålla ca +11 grader i vinrummet, +/- 0,5 grader hela vintern.
Nu har dock våren börjat göra sitt återtåg och nätterna är inte längre lika kalla. IT-mannen hjälpte mig därför häromdagen att baxa spektaklet på plats, och i kväll isolerades det runt om och de sista skruvarna drogs fast. Aggregatet startade snällt, och nu ligger flaskorna rart omsvepta i konstant 12-gradig svalka. Skönt.
Rörande valborg har matbutikerna i närområdet visat sig ha skrämmande brister i ren elementaria. Mitt hopp står nu till Täby Centrum på väg hem från jobbet i morgon...

Inga kommentarer: