onsdag, februari 22, 2006

Zeta kapitulerar!

I målet Konjären vs Zeta (Di Luca & Di Luca) rörande förekomsten av ej önskvärda sniglar i Borlottibönorna, kan vi meddela att parterna enats om en förlikning. Jag citerar valda delar av brevet från Di Luca & Di Luca:

"Tack för ditt brev och bifogade bilder. Vi beklagar det inträffade med Borlottibönorna. Vi har full förståels för att detta orsakat er obehag. [...] Trots dessa försiktighetsåtgärder [...] har snigeln lyckats ta sig med ned i er bönburk, vilket givetvis är olyckligt."

Det är ju skönt att man i alla fall ser det som olyckligt att det är sniglar bland bönorna... Man kompenserade oss hur som helst med generösa 75:- i värdecheckar och en kolorerad broschyr med risotto- och pastarecept. Så långt var allt storartat!

En märklighet i sammanhanget var dock att brevet var daterat den 2005-11-09, och ställt till postnummer 116 41 Uppsala (två första siffrorna helt fel...). Så i ett brev som syftade till att stärka förtroendet för företagets internkontroll och kvalitetssäkring lyckades man smyga in två ganska grava och väldigt uppenbara korrekturfel...!

Nå; nu bråkar vi inte mer om det utan släpper taget om farbror Di Luca för den här gången. Kanske lägger jag ut hans recept på Risotto con Funghi, Tartufo e Limone någon gång i framtiden som hämnd...

Inga kommentarer: