Så; hör följer mitt recept på Tournedos Rossini, anpassat efter omständigheterna.
- Stek två medelstora tournedosskivor i het grillpanna. Vänd dem 90 grader under stekningen på varje sida, så att ett snyggt rutmönster bildas. Låt dem bli färdiga (röda-rosaröda) på eftervärme. Stek en-två grillkorvar bredvid. Ta upp tornedoserna (?!) ur pannan och låt vila en stund.
- Värm god, färdig rödvinssås av hög kvalitet, t ex Jensens Original, och tillsätt en tesked eller två tryffelolja.
- Skär ett par skivor anklevermousse av den sort som ofta hittas i ICA-butikernas delikatessdiskar (ett litet svart plasttråg med 200 g mousse för ca 40 kr, mycket prisvärt och förvånansvärt högt ankleverinnehåll (34%)) och placera på tournedoserna.
- Häll tryffelsåsen runt om och servera med t ex färdig klyftpotatis.
- Skär grillkorven i lagom munsbitar och servera 2-åringen dessa, med klyftpotatis och tryffelsås (vilken uppskattades!).
Till detta ratades den rest av gårdagens Masi som stod i kylen; längtan efter något stramare blev för stark... En Hourtin-Ducasse 2001 från Haut-Médoc, cru bourgeois, fick göra det hela sällskap. Inget stort vin i sig, men mycket passande och en anständig Bordeaux är ju alltid en anständig Bordeaux, liksom.
Gossen åt nöjd och glad en stund, sedan följde damernas puckelpist från OS och ett jättelass i blöjan... Kvällen fulländad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar