Mätta på semlefika hos farmor så väntade hustrun och jag tilla gossen somnat och åt sedan en liten myssupé på tu man hand. Jag utgick från ett marint tema och serverade följande (medsols från kl 12):
- Kalixlöjrom på toast med creme fraiche och finhackad rödlök
- Angels on horseback (ostron lindat i bacon)
- Saffranshalstrad pilgrimsmussla
- Tonfisk Salvador Dali (Bon Lloc, rå tonfisk med oliver, kapris m.m.)
och i mitten en färdig skaldjursterrine med majonäs. Terrinen var ärligt talat sådär, men resten smakade helt ok. Och visst blir det lite roligare att äta med en piffig uppläggning. Till detta serverades husets budgetbubbel, dvs Dopff Brut Cremant d´Alsace. Helt schysst som basdricka, men det saknas en bit till champagnenivå.
1 kommentar:
ÅÅh.. ger du kurser??? Kan inte du ta en viss make och visa honom var skåpet ska stå, vill också ha sånna lördagssupeer. ;-)
Skicka en kommentar