söndag, december 28, 2008

2007 dr loosen wehlener sonnenuhr riesling kabinett

Vi öppnar den här flaskan som matlagnings- och pyssel-tipple i går och fortsätter idag. Redan vid första smaken är hustrun - som haft en period med begränsad vinentusiasm - helsåld, och jag faller strax därefter. Säsong eller inte, halvtorr tysk riesling när den är som bäst har alltid en plats på mitt bord!


Doften är frisk och mättad samtidigt, innehåller en del persika, vita blommor, päronsplitt och svagt med citrus . I munnen är det läskande, kanske lite blygt inledningsvis men blommar ut efterhand till en lång och behaglig eftersmak med perfekt balans mellan sötma och fräschör. Efterbettet i syrorna kunde varit något, något stramare för full pott hos mig, men det är ingen tvekan om att det här är ett riktigt välgjort godisvin att pimpla i generösa drag i bersån till våren. Eller framför brasan nu. Eller till sushi. Eller... Med en alkoholhalt på 7,5 vol% känns inte heller den där extra påfyllningen i glaset särskilt belastande.
Naturligtvis kan det här vinet också sparas med spännande resultat som följd - men hur skall man klara det!?

1 kommentar:

Anonym sa...

(A): Hej, drack även vi detta som matlagningsvin igår. Rena sockerdrickan. Gott!

Som svar på din fråga; man får köpa många flaskor....