onsdag, maj 16, 2012

restaurang dryck, uppsala

Restaurang Dryck, beläget i gamla stationshuset i ett litet utrymme mellan Bistro Hijazz och Svenssons Stationen var ett tag stans bäst bevarade kroghemlighet. Sedan skrev UNT en hyllande recension där de träffande liknade ingången till Dryck vid den magiska porten till Platform 9 3/4; ni vet där Hogwartsexpressen går från... Fler lär alltså upptäcka denna lilla pärla. Och IT-mannen och jag, som snubblade in närmast av slump och råkade få ett par barstolsplatser, kommer att komma tillbaka.

Dryck väljer mat efter säsong och råvaror och låter dryckerna styra maten. Deras avsmakningsmeny är spännande och intressant, men vi har lite bråttom och nöjer oss med "pubkäk".

Först: kantarelltoast på surdegsbröd.



Enkelt, klassiskt gott! Och för 80 kr inget att bråka om. Men mätt blev man inte riktigt...


Ett glas fylligt, vitt till, kanske...? Gärna en ekad chardonnay...? Nja, fanns inget sådant på glas för tillfället, men en CdR med en blandning av Grenache Blanc, Viognier, Rousanne, Marsanne...? Jodå; viss fetma i avslutet gav lite stadga och tyngd. Gott vin utan att vara alltför spännande.


Spännande var dock 7-timmarschilin. Smältande bitar av högrev i klistrig sky, sting i smaken av 8 olika chilifrukter och spretiga tillbehör. Hur matcha detta med ett vin?


Jo, genom en amerikansk Pinot Noir/Zinfandel/Syrahblandning, såklart! Sokol Blosser winery i Oregon stod för den spännande bekantskapen Meditrina som lyckades kombinera elegansen i PN med de mer yppiga Zin-aromerna på ett bra sätt. Roligt, och lite av vad ett bra restaurangbesök ska erbjuda. Bra mat, intressanta viner och trevliga samtal med kunnig personal. Att sitta i baren blir som ett chefs table där kocken svär regelbundet över det miniskula köket. Bara det underhållande i sig...!

Dryck är värt ett återbesök inom kort för en mer seriös utvärdering, men det bådar gott så här långt!

2 kommentarer:

Hannah sa...

Hej. Följer din blogg, mycket trevlig, och ville bara lämna en kommentar om att jag och min man besökte Sokol Blosser winery för två somrar sen och det var en härlig överraskning får jag säga; en fantastiskt vacker anläggning med underbar utsikt över de omkringliggande kullarna, goda viner samt väldigt trevlig personal i deras tastingroom. Vi har sen dess beställt viner från Sokol Blosser i systembolagets beställningssortiment och inte blivit besvikna. Har dock inte testat det ni drack, men det lät som en intressant blandning.

Ha en bra dag//Hannah

konjären sa...

Hej! Tack för kommentaren!

Det är väl inte så att du jobbar åt Klunk som importerar, väl...? ;-) Nå, vinet var trevligt, restaurangen bra och Klunk verkar seriösa, så lite promotion bjuder jag gärna på i så fall!

...och visst gör det något alldeles särskilt när man har en personlig relation med vinet?!