tisdag, maj 25, 2010

vinauktion

Dagens Lilla vinauktion innehöll en del intressanta nummer. För oss som inte är gjorda av pengar; för oss som är intresserade av udda, mogna flaskor för konsumtion och samlande snarare än investering är den lilla auktionen många gånger roligare än den stora.

I år hade jag ingen möjlighet att sitta med eller följa auktionen. I stället nyttjade möjligheten att lägga bud i förväg via internet. Risken med det är att man kan få allt man bjuder på, och har ingen möjlighet att sätta stopp när man nått sitt inköpstak. Jag löste det genom att lägga en del rena skambud på några poster som - med lite röta - kunde gå in. Ett par poster lade jag lite större intresse vid och lade bud som låg vid eller inom utgånspriset.

Vid kvällens konferensmiddag surrade det till i fickan och ett sms från auktionsverket bekräftade att jag nu var ägare till tre flaskor Fonseca´s 1966. Totalt ca 1300 kr styck, vilket känns rimligt. FRW tar 96£, och då skall den skeppas hem. Blir nog samma pris ungefär i slutändan. Nu kan hur som helst brorsan komma på julbesök igen...!

Vinmannen var naturligtvis där, och hittade lite mellankrigsbordeaux. Pokermannen nöp några bourgogne från sin position bakom datorn i hemmets vrå. Allt var sig med andra ord likt!

Inga kommentarer: