söndag, mars 28, 2010

kalaskompetens

I går firade hustrun och jag gemensam fyrtioårsfest. Efter viss vånda om hur, när, var och överhuvudtaget om vi skulle ha en fest så föll valet på cockatilparty på hotell Hörnan; ett av de få ställen i stan som tar sina drinkar seriöst... Idén med ett cocktailparty var att slippa en stel, sittande middag och i stället få tid att ägna sig åt just minglet och drinkarna - de roligaste delarna av en fest! Gästerna uppmanades att komma mätta men törstiga; en egen bar stod förberedd i hörnet av den stilfulla salen där tre sorters cocktails (negroni, cosmopolitan och mojito) skakades av vår bartender för kvällen. Champagne fanns naturligtvis som tillval... Smoking/mörk kostym respektive cocktailklänning påbjöds - allt för att skapa den rätta atmosfären.


Många valde - i likhet med oss själva - att äta ute någonstans innan och komma från middagen direkt till cocktails. Vår middag på Uppsalabornas favoritrestaurang (enligt UNT:s omröstning) Peppar peppar var helt okej, men inte outstanding på något vis. Ankleverterrinen var god men lite intetsägande; lammläggen var fint trådig och portionerna generösa... så visst är det bra mellanklassmat men inte riktigt med de finkrogsambitionerna de säger sig ha. Vinlistan var tämligen begränsad med fokus på nya världen, och all jämförelse med t ex Villa Anna haltar betänkligt...


Timman är sen, men kärntruppen är kvar. Cameo appearance by Konjären och Hustrun!



Ett drygt fyrtiotal gäster droppade in mellan kl 20-21 och många höll sig sedan kvar till långt efter midnatt. Med så många kalaskompetenta människor i ett och samma rum är framgången given. Cigarrfabriksinspektören fick sig en initierad pratstund med Vinmannen om marknaden för handrullade rökverk; kollegorna fick äntligen träffa IT-mannen vars jämförelser om kommunal förvaltning kontra amerikanskt IT-bolag jag brukar nyttja på ledningsgruppsmöten; Direktören hördes smida planer tillsammans med Brynäsmannen osv, osv... Vår bartender hade ett intensivt arbetspass och lyckades skaka ihop 80 cocktails och servera 8 flaskor champagne under de 2,5 timme vår bar höll öppet... Kudos! Att så många minglade kvar och fortsatte nyttja hotellets ordinarie bar till inpå småtimmarna kändes extra roligt.


Nu återstår bara fyrtioårsmiddagen om två veckor för mina kära Konjärer... Vinleveranser från England dök upp i veckan och hämtar sig som bäst i vinrummet från eventuell bottle shock. Nu ber jag en stilla bön till korkgudarna och håller alla tummar jag har. En fyllhöjd var lite i lägsta laget...

2 kommentarer:

Gunnar sa...

GRATTIS
Kul ide med mingelparty.
Håller med om Villa anna kontra peppar om bara anna får ordning på vinlistan så blir det TOPP TOPP.
Inte långt efter vissa stockholmskrogar

Anonym sa...

Lite senkommet, men tack för mycket trevlig fest!
Broder E