Som ensam kock, med begränsad förberedelsetid och såpass många gäster som tio att servera så gällde det att hålla ambitionerna rimliga och genomförbara. Fotodokumentation och egna smaknoteringar blev också mycket begränsade - i princip blev det ett 16-timmarspass med inköp, tillagning och disk. Läggdags omkring kl 03...
Menyn som serverades blev i alla fall:
Snittar med anklevermousse och äpplegelé
Snittar med taleggio och fikonmarmelad
Hemlagade "chips" på palsternacka, morot och persiljerot
Palmer & Co 1996 (mg)
Fortsätter att leverera bra - varför köpte jag inte ännu fler...!?
Champagnespetsad jordärtskocksoppa med het pilgrimsmussla
Henriot 1996
Mycket gott, tydliga toner av mogna äpplen
Rödtungefilé á la Wedholm
Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes 2005
Spännande, gott, uttrycksfullt med inslag av bivax och honung
Blodgrapegranité med sichuan- och rosépeppar
Helstekt oxfilé med kantarellasagne, madeirasky och lågtemperaturbakade cocktailtomater
Chateau Giscours 2001
Första flaskorna från en låda inköpt på SB i maj 2006. En korkad av fyra öppnade. Övriga levererade mycket matvänlig, bra, drickmogen bordeaux med tydliga toner av cassis, mocka, korint, ceder, tobak. Bra köp!
Sauternessjudna päron med sauternesgrädde
Chateau de Malle 1998
Husets sauternes håller stilen i den lite tyngre skolan; sötsimmigt med acetoninslag/björnklister i doften och honung och tropisk frukt i smaken. [knasig radbrytning här som jag inte orkar få bort...]
Medan jag ägnade timmarna efter midnatt åt att påbörja disken spontandansades det till E-type, Snap! och Dr Alban i vardagsrummet. Glada tjejer på kalashumör var utmärkta middagsgäster och bistod med serveringshjälp emellanåt, tack för det. Sällan har det skrattats så mycket på en och samma kväll i vårt hus, och du var värd vartenda skratt! Grattis, älskling!
4 kommentarer:
Tack, min älskling!
29 och spontandansar till E-Type, Snap och Dr Alban?
Hmm, det är någonting som inte är kosher här ...
Men den där blodgrapegranitén - bland mycket annat - lät grym.
Är rödtungefilé à la Wedholm en variant på gösfilé à la Wedholm? Den är grymt god!
@ Henrik - fundera på det du! Granitén var dock en riktig höjdare; tyvärr finns inget recept...
@ Kayaker - visst är det gös i ursprunget. Tillgången på gös var dock nära noll, så rödtunga fick tjänstgöra och funkade klockrent. Få rätter är lika lättlagade åt större sällskap, är lka extremt vinvänliga och blir lika bra varje gång!
Skicka en kommentar