lördag, juli 21, 2007

champagnebrunch på terrassen

Nåja, på grund av den starka blåsten häromdagen när terrassen skulle invigas så fick vi hålla till inomhus. Däremot sabrerades det och skålades i champagne på invigningsföremålet.



Pokermannen hade vissa svårigheter med den svårsabrerade Gosset Grande Reserve, vilket vi raskt enades om berodde på flaskans lite udda, bulliga form som naturligtvis gav en annan och mer kurvig ansats för klingan. På tredje försöket knäcktes dock halsen snyggt med ett poff och champagnen kunde skänkas i. Den fyllde alla kriterier för en god champagne utan att vara outstanding - mogna äpplen var det tydligaste draget.



Till brunchen serverades bland annat turkisk yoghurt med flytande honung och mandelspån, amerikanska pannkakor, knaperstekt pancetta, färsk frukt, smörgåsar med lufttorkad skinka och cheddarost samt nybakade brownies... När gästerna (utöver pokermannen även IT-mannen med familj) bröt upp strax efter tolv var det en udda men mycket behaglig känsla - dagen hade knappt börjat men ändå hade vi druckit champagne och haft trevligt besök. När jag återberättade det hela för Brynäsmannen senare svarade han "Såklart; brunch är den klart bästa umgängesformen!" Jag är böjd att hålla med.

Inga kommentarer: