lördag, juni 13, 2009

direktörens svensexa...

Efter Redaktörens svensexa och sedermera bröllop är det nu i rask takt dags för Direktören...! Vår inhyrda kock J från saligen insomnade Opus by Esperanto steker ankbröst i köket, medan Direktören utstår olika prövningar för att grad för grad invigas i Sällskapet Tvåsamhetens mysterier...

Hmmm... Vad skulle blivande hustrun ha föredragit av dessa viner...?!

Sin vana trogen har Vinmannen tagit hit fler flaskor än vad huset har glas till, men det får vi ta med jämnmod. En Leoville-las-Cases -76 på magnum ser lovande ut (Broadbent: a lovely, soft, ruby solour; firm, still tannic. Excellent with food; Parker är lite mer försiktig med 86p och: an attractive ruby/garnet color, and a spicy, roasted nose of jammy fruit, minerals, and spice .... The wine may merit a higher score out of larger format bottles, such as a magnum.). Fullödig rapport kommer!


3 kommentarer:

konjären sa...

Disk, arbete och andra plikter har gjort att rapporteringen ligger efter.... Chateau Leoville-las-Cases var dock i utmärkt kondition och sparkade rumpa med allt annat på bordet. Noteringar kommer!

Anonym sa...

Kul att höra, ja inte disken, arbete men att 1976 var så pass bra. Jag har själv en 1978 och en 1985 liggandes i källaren.
Tyvärr inte på magnum. Jag har druckit dom tidigare på provningar och årgång 1985 var riktigt bra men det börjar förmodligen bli dags att korka upp dom snart eller vad tror du?.

konjären sa...

Jag har totalt provat fyra årgångar av Las-Cases (vad jag minns); -70, -76, -88 och -95. -70 var nog på väg över sin topp, medan -88 och -95 inte nätt den ännu. Broadbent provade -78 i november -99 och bedömde att det var i decline, så där finns nog inga skäl att vänta. Rätt lagrad kan dock säkert -85 klara tio år till...!

Lycka till - återkom gärna och berätta!