måndag, juni 18, 2007

säsongsavslutning

I fredags kom ett gäng kollegor, medarbetare och en chef hit på lite avslutningsmingel. Vi blev till slut inte fler än nio totalt, vilket kändes helt lagom. Jag hade tidigt bestämt mig för en buffé för att lätt kunna skala upp eller ner oberoende på antal, och för att kunna hantera så många som hade kunnat komma.

Tog inga bilder, av någon anledning, men det som bjöds var

Fördrink:
*
Snittar och plockmat:
Anklevermousse med tryffeltapenade
Hummerstuvning på toast
Kyld, fluffad vit sparrissoppa med tryffelolja
Svampröra med schalottenlök
Pilgrimsmussla på halstrad, örtoljad zucchini med tomatconfit
Rökt renstek med peparrot och löjromsklick på rågbröd
Lammracks
Sallad på matvete, lågtemperaturbakade körsbärstomater, ruccola, fetaost m.m.
Viner:
*
Chokladtårta, kaffe, konjak, whisky...
Inget överdådigt, alltså (löjrommen var amerikansk, anklevermoussen billig med ganska lågt ankleverinnehåll, inget av vinerna (undantaget champagnen) över 100:- osv). Det hela blev hur som helst en mycket trevlig kväll, med chans till skönt umgänge utanför pressade budgetmöten och tunga personalärenden. Kanske en kommande tradition?

Inga kommentarer: