onsdag, januari 10, 2007

bag-in-box hos konjären!

Huga! Alla klockor stannade och det sjunde inseglet brast - ett lådvin bars in över tröskeln hemma hos konjären! Det tarvar en förklaring, och den är enkel. Efter lördagens festligheter i en alternativ verklighet stod de ambitiösa arrangörerna med en försvarlig mängd överbliven dryck och en budget med grava problem att gå ihop. Enklast och snabbast var att utauktionera överbliven dryck till massan. Auktioneraren agerade snabbt och effektivt; satte ett pris och konstaterade raskt att den sålts för det priset till än den ena, än den andra i lokalen. Ställd inför hotet att komma hem med tre liter Castillo de Gredos såg jag till att snabbt som tusan vinka till mig boxen med McPherson Shiraz för 150:-; det enda vin som jag trodde mig kunna ana ägde en viss kvalitet av det som radats upp på bordet.

Och vad skall man säga? Ja, det är praktiskt med en låda i kylen. Ja, vi dricker det och har det inte bara till matlagning. Ja, det får oss antagligen att öka vår vinkonsumtion. Till kvällens grillade kyckling med potatis- och rotsaksrösti fungerade det bra som måltidsdryck. Ungt, fruktigt utan några vidare garvsyror men med en liten, trevlig kryddighet (antagligen den som systembolaget beskriver som lakrits) i finishen som lyfter det snäppet över de värsta stolpskotten. Ett bra pris för ett okej vin, men inget att engageras av.

På lördag har dock medkonjären vinmannen 30-årsfest, och då ser jag fram emot något spännande att blogga om. Apropå medkonjärer så har servitören öppnat frågelåda på Tasteline. Be honom beskriva ranciokaraktären på en gammal konjak - en evig tvistekälla hos konjärerna!

1 kommentar:

Fröken Direktör sa...

*skrattar*
Det var ju en himla tur att det var ett välgörande ändamål som var ursäkten. Annars hade jag blivit mäkta besviken... :)