söndag, juni 11, 2006

Operational!

Så är då aggregatet testkört! I fredags kväll hade jag tagit upp ventialtionshålen till luftspalten i taket, och tyckte mig våga på ett test. Ganska snabbt sänktes rumstemperaturen till 14 grader, varpå det gick långsammare ned till 13... Jag väntade inte in sista steget till önskvärda tolv, utan tyckte det fick räcka så. Huvudsaken var att se att kylning och termostat fungerar. Första gången man skall kyla ned rummet kommer ju dessutom den lagrade värmen i väggar, tak och golv att sakta ned processen.

Jag fortsatte under lördagskvällen med en del spacklingsjobb och ventilationshål till luftspalten mellan vinrummet och tvättstugan. Det rör sig, men oändligt långsamt känns det som...

2 kommentarer:

Kinna sa...

Såg ditt inlägg hos Broccoli om Lucas Carton. Alla rykten som jag har hört var alltså sanna, meny utan priser, personaltäthet osv. Åt du möjligtvis oxfilé med mörk choklad också?

konjären sa...

Nej, tyvärr. Däremot tog jag ett glas husets champagne medan jag studerade menyn - Dom Perignon 1995...

Jag har ätit på några en- och tvåstjärniga krogar också, och Lucas Carton står som helhet ut i jämförelse. Dock är jag övertygad om att man kan äta minst lika god mat på andra ställen helt utan stjärnor. Oaxen är ett sådant ställe. Noma i Danmark har fått en stjärna nu, men var kanon redan innan. Maze i London är en av de roligaste och häftigaste (och mst prisvärda!) matupplevelserna på länge... Se där några tips!