fredag, juni 23, 2006

Äntligen inflyttning

Under dagen inspekterades vinrummet efter ett par dagars kontinuerlig drift. Inga spår av kondens syntes någonstans, vilket tyder på att rummet är tillfredsställande tätt. Aggregatet har inte haft några problem med att hålla den önskade temperaturen konstant under testperioden heller, trots varierad omgivningstemperatur.Rätt temperatur!

Så idag gjorde jag ett ryck och flyttade över vinerna. Mycket för att få en uppfattning om hur det kommer att te sig och börja kunna fundera över inredning därinne. Trots den väldiga blandningen av mer eller mindre fula vinställ så känn det rätt bra att se dem ligga där, ungefär tio månader efter aggregatets leverans och sju månader efter byggstart...!

Från vänster; röda viner, vita viner och champagne...


...följt av portvin och "lådvin"!

Fortfarande återstår ju en del jobb utvändigt, men det känns som en stor milstolpe passerades idag. Nu hoppas jag att allt får fungera som det är tänkt och att inga komplikationer tillstöter den närmaste tiden i alla fall. Och som synes finns det gott om plats att nyttja - dags att börja våga utöka samlingarna lite!

Inga kommentarer: