söndag, november 16, 2014

2003 pommard clos des epenaux, comte armand


Årgång 2003 har man ju lärt sig akta noga på. Jag undviker den generellt, även om jag vet att det finns bra och dåliga exempel. I Bordeaux tycks det mig lite enklare, medan det i Bourgogne är som vanligt en djungel och där producent och odlare förefaller ha (ännu) större betydelse. Så när Järvsömannen i utbyte mot något annat stack åt mig en Pommard från 2003 och bedyrade att det var bra grejer trots årets sötflabbiga rykte så förstod jag att det var att lita på. Om han säger att Comte Armand gjorde bra vin även detta år så är det från en trovärdig källa...

Och visst var Comte Armand Pommard Clos des Epenaux 2003 bra! Ja, jösses... Mörk, plommonfruktig, kryddig doft där inslagen av sandelträ växe under kvällen. Sötfruktig och arm smak men ändå balanserad och frisk. Köttiga toner och inslag av hallonfrukt i slutet. Kryddig, komplex, komplett...!

Serverad till en hjortskavsgryta med trattkantareller var det ren straffspark för det här vinet som gjorde både mig och hustrun på bra humör.

2 kommentarer:

Ulrik sa...

Gillar det vinet, även om jag inte provar 2003, men det börjar bli så dyrt...

Drack en 2005 i Beune för något år sedan - och den var som ett skruvstäd...

konjären sa...

Åhå... ja, den här flaskan kom till mig genom ett byte, där Järvsömannens omdöme fick råda. Ibland är det bra att inte veta förrän efeteråt vad det man drack faktiskt betingar på någon slags marknad. :-)