fredag, december 21, 2012

nanny state - insanely hopped imperial mild

Då och då behövs ett alkoholfritt alternativ. Man kanske ska köra bil. Man kanske bara vill ha en vit dag, vecka eller månad. Eller faktiskt har ett jobb som då och då försätter en i beredskap.


Det är dock svårt att hitta bra, vuxna alternativ till vin. Och på ölsidan har det minsann inte varit lättare. När så hajpade hipsterbryggeriet Brew Dog lanserar en alkoholfri variant är det naturligtvis med visst intresse man vill prova. Tydligen är Nanny State - insanely hopped imperial mild något av en protest eller genmäle på den kritik de fick för sin Tokyo som låg på 18,2 vol% alkohol... Nanny state betyder väl ungefär curlingsamhälle eller daltande, överbeskyddande stat.

Så hur smakar det? Jo, tämligen extremt... Jag är långt från någon ölexpert, men uppskattar det blommiga, citrusfriska anslaget och den tydliga beskan. Insanely hopped - galet humlad... Jorå, nog märks det. Och på något sätt så lyckas ölet att parera vattnigheten som de flesta alkoholfria alternativen dras med. I stället för att låta alkoholen bygga kroppen så gör man det med humle, helt enkelt.

Ett närapå fullgott alternativ som måltidsdryck, och en creddig dricka för den som tar bilen till festen och vill hänga med något roligare än mineralvatten eller cola i glaset. Snygg etikett kommer på köpet.

Inga kommentarer: