lördag, juni 19, 2010

1988 Taylor's Quinta do Vargellas Vintage port

Till kronprinsessans bröllopsmiddag på TV:n och efter väl förrättat värv under dagen får en stadig dos portvin och ostar utgöra sällskap och belöning. Kungligheterna trakteras en vinmeny värdig en hårt inbiten frankofil - bra där! Hustrun är på egen vift och serveras - enligt uppgift - "vinare från nya zeeland, hon är fullt nöjd". Må så vara... Här blir det alltså portvin.

1988 Taylor's Quinta do Vargellas Vintage port (hlf) har provats ett par gånger förut. Det har levererat bra, men kickades i rumpan av 1995:an härförleden. Den här flaskan känns på många sätt yngre än sina två föregångare, och det är - lite förvånande - till dess fördel. En fruktighet präglad av plommon med toner av lakritsrot; naturligtvis torkade frukter som fikon också, men inte lika dominerande som tidigare buteljer. Bra balans, rasande trevligt vin och en synd och skam att det var sista flaskan!

Och alldeles oavsett om man är rojalist eller republikan så finns det skäl att gratulera två människor som väljer kärleken... Brudparets skål!

1 kommentar:

Direktören sa...

Skål!