söndag, september 09, 2007

inflyttningsfest hos pokermannen

Pokermannen har bytt lya, och bjöd till lite informellt mingel med vin. Det är inte många som ställer fram fyllda inlådor när stolarna tagit slut, men pokermannen är en... I hans ganska sparsamt tilltagna enrummare med kokskåp fann mer vin än en genomsnittlig villa varsomhelst i landet. Provade Christian Moueix St Emilion 2003 som var okej, men lite snäll. Inget som sög tag i kinderna. Rotari 2003 (mg) var bra, men inget att skriva hem om i sig.

Mer spännande var morfars nyponvin från ca 1975 -78, som hade klara toner av lagrat starkvin (VDN, madeira...?) över sig. En annan trevlig gammal bekanstakap, Delamain reserve de la Familie, var - som alltid - kvällens topp!

1 kommentar:

Frankofilen sa...

Réserve de la Famille -mmmm. Minns fortfarande en härlig rundvandring i Delamains källare i Jarnac för några år sedan. Vi dök bara upp hos damerna på kontoret efter ett kort telefonsamtal samma morgon. De blev chockade över att en (halvt) franskspråkig svensk ens hade hittat numret och än mer hade hittat dit. Det vara bara försäljningschefen Thibault, min sambo och jag och en massa fat. Underbart där nere i fukten och doften. Thibault drog upp smakprov här och där -från alldeles nydistillerad Grande Champagne från föregående år (som vi bara fick lukta på för att inte förstöra smaklökarna) till det fat som skulle bli nästa Réserve de la Famille. Sedan provning av hela sortimentet i rummet intill buteljeringen. Gick ju inte att låta bli att handla även om priserna var ungefär som systemets. Nåja, vi fick iallafall med oss Delamains fina tulpanformade cognacsglas utöver några flaskor. Min favorit i deras line up är annars Vesper - härligt prisvärd och ranciostinn. Varför å varför har SB slutat sälja den? Minns också ett härligt besök hos Pierre Ferrand, legenden himself, utanför Ségonzac. Fick lite bakgrund (av frun) till historien med Gabriel et Andrau som man anser lurade av honom varumärket och en hel del gamla cognacsfat de nu säljer under hans namn, bla på SB.