Jag anslöt till lunchen, och hade med mig några riktigt trevliga bitar rågbröd med renstek/pepparrotsröra, toppad med löjrom. Till det ett par glas Bollinger för att i alla fall få lite bubbel.
Diverse läckra portionsmatpajer; naturligtvis sill, potatis och tillbehör; whiskymannens hemkryddade snapsar (myskmadra!); chokladtårta, kaffe, punch och så vidare... Jo, vi anser att vi börjar få koll på luncherna!


Middag avåts på restaurang Lingon, och vi som valde att avsluta det hela där var riktigt nöjda efteråt. Allmänna uppfattningen var att de skärpt till sig sedan sist, vilket iofs var några år sedan. Kanske följer det med den allmäna kvalitetshöjningen i svensk restaurangnäring som skett sedan sekelskiftet? För mig blev det en jordärtskocksoppa med en bit halstrad kalvbräss, och en stadig bit oxfilé med surkålspotatis, glaserade lökar m.m. Vinlistan var lite för Nya Världen för mig, och varken Sileni, Sauvignon Blanc från Nya Zeeland (endimensionellt) eller
Keith Tulloch, Syrah/ Viogner 2002, Hunter Valley, Australien (ryggradslöst, uppspritad björnbärssylt!) imponerade på undertecknad. Däremot hade man en ganska så hög svansföring på avecsidan, och några rara droppar Delamain Reserve de la Famille fick avsluta kvällen på ett tillbörligt sätt.
Hur som helst var vi ett gäng glada och nöjda valborgsfirare som släntrade ut i den svala aprilkvällen och konstaterade att det här kan man nog tänka sig att göra om nästa år!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar