So, without further ado:
Menu Brugge Die Scone
Asparagus from Mechelen and poached egg, lobster baked at a low temperature, creamed garden peas, ham with olive oil and truffle juice
*
Porc "Duke of Berkshire" with mexican spices "Hot Chocolate", king prawn with a crust of cocnut, yoghurt with curry
*
Seabass with a crust of tapioca, ravioli with mozzarella "di buffalo", fresh morel mushrooms and green asparagus
*
Marinated tuna baked on the plancha, gooseliver with creamed sweet potatoes, pearl onions
*
Young pigeon from Bresse, spelt with smoked cheese and spices, a preserved leg like a pot-au-feu
*
The cheese trolley, crystallized fruit in a crust of bread
*
A few sweets with fruits
*
Dessert with chocolate
Till detta följande viner:
Fiefs Vendéens 2006
J. Maurat
Loire - France
Chenin Blanc, Chardonnay
*
Chardonnay 2004
Stellenzicht
Stellenbosch - South-Africa
*
Tre 2004
Brancaia
Toscana - Italia
Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon
*
Touraine Amboise "Les Scilles du Pin" 2005
Loire - France
Chenin Blanc
J. Maurat
Loire - France
Chenin Blanc, Chardonnay
*
Chardonnay 2004
Stellenzicht
Stellenbosch - South-Africa
*
Tre 2004
Brancaia
Toscana - Italia
Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon
*
Touraine Amboise "Les Scilles du Pin" 2005
Loire - France
Chenin Blanc
Sammanfattningsvis kan sägas att maten var genomtänkt, vällagad och utan alltför tekniska krumbukter. Allt var av mycket hög kvalitet, naturligtvis, men det jag minns särskilt är fläsket (smältande!) och duvan. Vinerna var av medelgod kvalitet, med undantag för Chardonnayn från Stellenzicht som var den klart lysande stjärnan på vinfirmamentet denna afton. Ostvagnen förtjänar ett särskilt omnämnande, där madame själv skar till lämpliga bitar av ett antal oerhört goda ostar.
Ett besök värt resan!
2 kommentarer:
Jag kan varmt rekommendera att man låter Madame själv välja åtminstone en av ostarna, då kan man få himmelska överraskningar!
Fläsket låter gudagott!
Skicka en kommentar