lördag, februari 10, 2007

grönstedts extra

Ibland behöver man en bra, pålitlig konjak som levererar år efter år och som alltid går att få tag på. I Sverige är vi välsignade med huset Grönstedts, som under master blender Folke Anderssons överinseende blandar sina destillat i V&S lokaler i Sundsvall. Vid en blindprovning med konjärerna för många år sedan var vi faktiskt några som föredrog VSOP i deras laguppställning - det skulle vara intressant att göra om den testen idag. Att *** var odrickbar rådde det dock snabb konsensus kring den gången.

Husets konjak är allt som oftast en Grönstedts Extra. Efter en intensiv arbetsvecka känns en välfylld kupa med den bärnstensfärgade drycken, med doft av frukt, nötter och fat och smak av smörkola, nougat och rancio, som en rimlig belöning i TV-soffan. Att den är prisvärd råder det inget som helst tvivel om.

Inga kommentarer: