tisdag, augusti 07, 2007

petit chablis

Till en enkel men god torskfilé-i-ugn med lök och jordnötter som hustrun svängde ihop kändes det helt rätt att hämta fram en enkel men rättfram chablis. Denna sommar har ju inte erbjudit särskilt många kvällar som passat för middag utomhus, men när väl möjlighet ges vill man ju inte försitta chansen att softa med ett svalt glas vitt i handen.

Vinet, en Petit Chablis 2006 från Jean-Marc Brocard doftade gröna äpplen och mineraler men också ett stråk av någon tropisk frukt, och hade en i mitt tycke lite "bredare" smak än man kunnat vänta sig av chablis från Brocard (kanske bara det faktum att den nog var i varmaste laget när den kom direkt från det 13-gradiga vinrummet - för inte har väl Brocard använt fat i någon utsträckning?). Syran finns dock på plats och eftersmaken är lång, balanserad och allmänt trevlig. En bra baschablis som ger en del känsla av vad en större representant för regionen kan erbjuda.

Inga kommentarer: