Då skall jag försöka beskriva den middag som gick av stapeln här i lördags. Det blir en ganska så kortfattad sammanfattning av rätter och viner här och nu, så får jag elaborera vid tillfälle.
***
Fördrink
Champagne Palmer & Co 1996
*
Parmesansoppa med brödkrutonger
Champagne Deutz Cuvée William Deutz 1990
*
Panerad kalvbräss med grönärtspuré
Trimbach Riesling Cuvée Frederic Èmile 2000
Trimbach Riesling Cuvée Frederic Èmile 2003
*
Fänkålssoppa med fänkålssallad och halstrad pilgrimsmussla
Trimbach Riesling Cuvée Frederic Èmile 2000
Trimbach Riesling Cuvée Frederic Èmile 2003
Trimbach Riesling Cuvée Frederic Èmile 2003
*
Råbiff på tonfisk med vakteläggula
*
Gösfilé á la Wedholm
Domaine Laroche Chablis Grand Cru Les Clos 1988 (magnum)
*
Äpple- och limesorbet
*
Renkalvsadel med palsternackspuré, friterade palsternackor och rödvinssky
Chateau Pichon-Longueville Baron 1998
Hermitage Gambert de Loche 1998
Paolo Scavino Barolo Carobric 1998
Torres Grans Muralles 1998
*
Ostar: Valdeon (ko & get), Boltjärn Blå (får), Blå lava (ko)
Graham´s Vintage port 1983
*
Frostbiten mandelsabaionne med espressokaramell
*
Chokladskum med hallon
Chokladcréme brûlee
Gonzales Byass Pedro Ximenez sherry muy viejo (30 años)
Domain Sarda Malet Rivesaltes 1970
*
Cognac
Frapin Grand Champagne 1982, 20 Ans de Age
Courvoisier Initiale Extra
***
Tyvärr får jag inte bilduppladdningen att funka ikväll, så bildbevisen får vänta. Och jo, alla var mätta efteråt. Och cigarren på terassen vid tretiden på natten smakade utmärkt, tack!
Edit: Har minskat ned bildstorleken, och äntligen tagit mig för att lägga ut några av dem
2 kommentarer:
Ojdå. Anslående.
Jag blir riktigt nostalgisk.
Tack, tror jag...! Om jag får chansen att upprepa middagen med dig som gäst skall jag naturligtvis byta ut pilgrimsmusslorna mot något mindre umamiladdat, eller hur det var.
Skicka en kommentar