fredag, mars 10, 2006

På allmän begäran...Det efterfrågades mer bilder på mat och mindre på mineralull nedan. Jag har viss förståelse för det önskemålet, och fuskar med några bilder från nyårsmiddagen. Ett par månader gamla, men i alla fall...


Första förrätt var en Halstrad pilgrimsmussla på örtolja och med ett brödflarn. Detta följdes av en Crème Ninon med halv hummerstjärt. Båda rätterna ackompanjerades av en fantastisk Chablis Grand Cru les Clos, 2001, Jean-Marc Brocard.

Varmrätten var en Helstekt oxfilé med tryffelsky och fänkåls- och mandelpotatispuré, till vilket avnjöts en Chateau Haut-Bailly 1997, Pessac-Leognan, Graves Grand Cru (inget stort år, men en schysst Bordeaux är... ja, ni vet vad jag tycker).

Avslutningsvis bjöds en Havtornsparfait med liten äppel- och kanelstrudel, vartill serverades Paul Cluver Weisser riesling Noble Late Harvest 2003; ett - om jag får säga det själv - mycket passande vin och fantastiskt gott!

Tyvärr glömde fotografen att få med den tjusiga uppläggningen av entrésnittarna: Regnbågsrom med brödkrutonger och fänkål, respektive Löjrom med små brödkrutonger, creme fraiche och rödlök. Ja; brödkrutonger är mycket Mathias Dahlgren 2003, men vaddårå? Till dessa en ovanligt prisvärd (250:-) årgångsskumpa; Palmer & Co Millesime 1996 Brut. Fylligt, brödigt, gott! Ny producent för mig, men det smått magiska champagneåret 1996 verkar ju det mesta blivit fantastiskt bra. Behöver jag nämna att det ligger fyra flaskor på mognad...

Snart kommer fler bilder på panel och mineralull, så håll till godo!

1 kommentar:

Erika sa...

Ok,
Det verkar som om det är dax att flytta hemmåt Svärjet igen, jag blir aldeles hungrig av bara tanken ;-)