lördag, mars 11, 2006

Melodifest!

Hustrun och jag hör inte till dem som normalt följer melodifestivalen med något vidare intresse, men i kvällens sista delfinal samsades både ungdomsminnen som Carola och ironisk låtsas-techno som Günther and the Sunshine Girls med ännu mer ironisk (?) country-techno som Rednex och Björn Kjellman på chanson-humör... Ska man göra något så fånigt som att se melodifestival så skall man göra det ordentligt, och ev återkommande besökare på denna blogg vet att vi gillar champagne och snittar.


Det är dock inte alla dagar som tid/utrymme/energi finns att skapa själv, och då får man vara glad över att en vänligt sinnad saluhall står redo att erbjuda sina tjänster. Några laxsnurror, forellromstoast, skaldjursbakelser och hemmamonterade snittar med tjäderpaté och rödlökscumberland senare var stämningen den rätta. En halvflaska Pol Roger NV bidrog också. Tyckte den var mycket god, och upplevde den som mer åt det friska hållet än åt det brödiga, nötiga, svampiga. Kollade upp druvsammansättningen, och den skall vara 1/3 vardera av CH, PN och PM.

Av de senast provade champagnerna så toppar dock fortfarande André Clouet respektive nyårets Palmer & Co 1996. Det dricks för lite champagne!

Inga kommentarer: