lördag, december 17, 2011

biztro och dryck

Dags för Direktören och undertecknad att ses över en bit mat; något som sker på ungefär årlig basis. Villa Anna kändes lite för pretentiöst; jag var ganska trött och seg och föredrog därför något snäppet enklare. Stationen och Jay Fu hade dock fullt, och var kan man överhuvudtaget få ett vettigt vin till maten i den här sta'n?

Man blir förbannad.

Och till slut hamnar man på Biztron. Och kvalar direkt in i kategorin "besvärliga gäster".

"Vilken årgång är den här chablisen?"
"Vilket är 'husets bästa vita'?"
"Har ni inte möjligen något vin som inte finns på listan; kanske någon gammal bordeaux eller så....?"


Till slut tar vi varsin cocktail americano (räkor, avocado - minus koriander!) till förrätt och fortsätter med New York Steak (rare). Till den första får vi en sancerre på glas som är trevlig och korrekt, och till den senare en alldeles för varm Tahbilk Eric Purbrick 2002 Shirax. Hur svårt är det här med vin och temperatur? Varför måste vinerna stå framme i den säkert 24 grader varma serveringslokalen...!? En stund i ishink rättar dock till det hela, och vi får ett vin med struktur, fruktighet, viss komplexitet och hyfsad balans i glaset. Inte oävet!

Efter dessert går vi mot stationen, där den nyöppnade vinbaren Dryck (?) huserar. Avechyllan ser inbjudande ut, och jag inleder med en Chateau du Breuil Calvados Chocolate Blend.


Den är mycket god, inte jättekomplex men ändå en trevlig digestif. Huruvida den medföljande chokladen gör så mycket till eller inte låter jag vara osagt, men go'dricka är det allt.
Dessvärre går detsamma inte att säga om den efteföljande Pierre Ferrand 1er cru. Alltför ung i stilen hade den inte mycket som tilltalar ett par cognacsrävar som Direktören och mig. Den känns nästan grappalik med lite russinsötma och snudd på oren i den inledande smaken, men rätar upp sig och ger i eftersmaken en behaglig mandelmassaton. På det hela taget dock en cognac som alltså är alldeles för ung i sitt nuvarande uttryck och som borde ha stannat på fat. Avoid.

Däremot är Dryck ett ställe att återbesöka. Den här staden behöver unga, ambitiösa små ställen med kvalitetsfokus, vilket jag upplever att stället har. Meny och vinlista byts dagligen efter tillgång.

6 kommentarer:

konjären sa...

Det kändes som en bra idé att blogga direkt efter hemkomsten inatt. Kanske kunde jag ha väntat in ett mer vaket ögonblick och därmed inte sluntit så på tangenterna...

Nu är dock de värsta missarna korrigerade och texten förhoppningsvis mer lättläst! :-)

Anonym sa...

Hej,

Jag skulle vilja komma i kontakt med dig angående annonsering.
Maila mig på carl.henrik@adoperator.com

Mvh
Calle

Jens sa...

Vart ligger denna Vinbar? Mycket nyfiken... Hittar inget när jag dökar på varken dryck eller vin bar uppsala här på nätet...

konjären sa...

Hej Jens!

Nej, de verkar inte ha fått upp någon hemsida som jag hittar i alla fall. Den ligger i gamla centralstationen, inte mycket mer än ett hål i väggen mellan Svenssons Stationen och Bistro Hijazz; med ingång ut mot "Näcken". Hör gärna av dig om du går dit!

// Konjären

Jens sa...

Hej hej!
Nu har jag besökt Dryck, det är verkligen värt ett besök!
här kan du läsa om hela besöket: http://chefjens.blogspot.com/2012/01/dryck-i-uppsala.html

Tack för tiset från detta blogg inlägg!

konjären sa...

Hej Jens!

Kul att det blev lyckat! Jag vill gärna återvända dit för en mer organiserad sittning vid tillfälle, men lyckades du hitta något telefinummer eller bokningsväg till dem?

// K