
Receptet finns i Mathias Dahlgrens första kokbok, den som heter just "kokbok". Min variant är alltså att tillsätta en tesked vit tryffelolja till äggröran (7 port) och ytterligare någon droppe ovanpå allt precis innan servering. Oljan heter "Dall'Umbria" Il Tartufo di Paolo, och kostade ca en 50-lapp för 55 ml. Såg att Fernando di Luca också kommit ut med såväl vit som svart tryffelolja i storflaska (250 ml ?), men av mer skäl än ett valde jag bort den... Vem vet vilket blötdjur som gömt sig i förpackningen den här gången (se tidigare i bloggen)?
Anrättningen mottogs med acklamation, även av de mer tryffelovana i sällskapet. Den som kom på att ägg och vit tryffel är en schysst kombo skall ha all heder. Och visst är det lite snyggt som omväxling på ett påskbord?
TIPS! Skalen kokades med en halv gul lök för att få den rätta, påskgula nyansen... / Glad Påsk!
1 kommentar:
Tjusigt! Förstår att de hälsades med glädje.
Skicka en kommentar