tag:blogger.com,1999:blog-22217227.post8324919718613527265..comments2023-10-11T15:12:37.887+02:00Comments on Konjären: 1997 chateau d'yquemkonjärenhttp://www.blogger.com/profile/14564047502823483226noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-22217227.post-41377460737304375362008-10-08T15:02:00.000+02:002008-10-08T15:02:00.000+02:00Jag är kande sent ute men betänk att på 1920 talet...Jag är kande sent ute men betänk att på 1920 talet så drack man sådantr här sött vin till fiski och skadjursrätter. Ane Randel skriver i någon av sina kalendrar från slutet av 20-talet att till "Havets konung" Piggvar duger endast det bästa Sauterne vin <BR/><BR/>LEPAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22217227.post-46048776445022160532008-10-07T20:46:00.000+02:002008-10-07T20:46:00.000+02:00Jodå, något lysande klipp är det kanske inte, men ...Jodå, något lysande klipp är det kanske inte, men ibland drabbas man ju av köplust när chansen finns. 1379:- fick man ge, och det är ju i princip vad årgång 1998 kostar på halvflaska på SB. De jämförelser jag gjort i årgångstabeller och liknande verkar hålla dessa år för ganska jämbördiga. Däremot är nog inte 1991 att rekommendera. Mest prisvärd på SB just nu bedömde Vinmannen att 1986 för 2956:-/helflaska är.konjärenhttps://www.blogger.com/profile/14564047502823483226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22217227.post-50572446038386767862008-10-07T09:20:00.000+02:002008-10-07T09:20:00.000+02:00Får man fråga vad en 1/2 d'Yquem 1997 (som väl är ...Får man fråga vad en 1/2 d'Yquem 1997 (som väl är ett bra Sauternes-år?) betingar på båten?Vintresseradhttps://www.blogger.com/profile/09057512249143326061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22217227.post-53283366783636026232008-10-02T22:47:00.000+02:002008-10-02T22:47:00.000+02:00Magnus:Lustigt, för när jag skrev "Yquem till pöls...Magnus:<BR/>Lustigt, för när jag skrev "Yquem till pölsa" så var det för att ge ett illustrativt exempel med hjälp av två ytterligheter. Men samtidigt så gjorde jag precis samma reflektion som du - det där skulle nog inte smaka så tokigt...! Vem blir först!?<BR/><BR/>Esping:<BR/>Jo, jag har försått att tålamod är en dygd gällande detta vin. Jag tror att den franske vingurun Fracois Audoze tycker att Yquem från 60-talet börjar närma sig drickmognad. Eller om det var bourgogne? Sak samma, jag skall försöka hålla på mina två från båten medförda halvflaskor några år, men gudarna skall veta att det blir svårt!konjärenhttps://www.blogger.com/profile/14564047502823483226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22217227.post-65849477929113236132008-10-02T12:01:00.000+02:002008-10-02T12:01:00.000+02:00Första, och tyvärr hittills enda men förhoppningsv...Första, och tyvärr hittills enda men förhoppningsvis inte sista, gången jag drack Ch. d'Yquem visste jag inte vad det var jag fått i glaset. Den upplevelsen väckte mitt vinintresse på allvar. Jag drack, precis som du, ett förhållandevis ungt vin och de som verkligen vet säger att d'Yquem blir d'Yquem först vid minst 20 år. Så det finns stora upplevelser i vänten.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22217227.post-42913512638442213212008-10-02T11:21:00.000+02:002008-10-02T11:21:00.000+02:00Jo, d'Yquem är inte bara ett hajpat märke, det är ...Jo, d'Yquem är inte bara ett hajpat märke, det är verkligen den bästa sauternen, no contest.<BR/><BR/>Och: jag tror faktiskt att d'Yquem till pölsa är en utmärkt kombination. Sauterne funkar till många fler maträtter än man tror (har jag hört, jag dricker inte heller detta vin varje måndag :)Magnushttps://www.blogger.com/profile/06671445586966150037noreply@blogger.com