tag:blogger.com,1999:blog-22217227.post5633523886113330548..comments2023-10-11T15:12:37.887+02:00Comments on Konjären: villa anna revisitedkonjärenhttp://www.blogger.com/profile/14564047502823483226noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-22217227.post-41110709259464754622010-03-08T22:36:33.357+01:002010-03-08T22:36:33.357+01:00Direktören - du träffar rätt i din beskrivning som...Direktören - du träffar rätt i din beskrivning som vanligt... Nu har även White Guide uppmärksammat att Uppsalas bästa restaurang heter Villa Anna; låt oss hoppas och tro att den med lite varsam coachning från vår sida kan utvecklas till Uppsalas första Michelinstjärna!konjärenhttps://www.blogger.com/profile/14564047502823483226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22217227.post-64515244976320767922010-03-06T11:17:31.460+01:002010-03-06T11:17:31.460+01:00Ytterligare ett återbesök har gjorts; härom helgen...Ytterligare ett återbesök har gjorts; härom helgen var det dags för årsdagsfirande med hustrun, och då hon också varit del i den lite olyckliga invigningsmiddagen tyckte jag att det var dags att hon fick prova "på riktigt".<br /><br />Vi gav oss också an avsmakningsmenyn "Anna Ekmans val", och fick som väntat ett mindre matmatahon under kvällen (den sorts matathon jag föredrar f.ö.). Resultatet var tillfredställande; några små justeringar hade gjorts i menyn - laxen hade blivit strömming (ett lyft) och tryffelskyn till grisen utbytt mot kol och sky (sämre). <br /><br />Matsalen var den här kvällen (en fredag) något mer välfylld om än med plats för fler, men trots det framstod servicen som stundtals lite sömnig - godkänt men med utrymme för förbättring.<br /><br />På det hela taget ett mycket trevligt besök; när det gäller kokkonst i elitserien är Villa Anna det enda som finns att få i Uppsala, och det fortsätter jag gärna att uppmuntra. Det jag skulle önska är att Villan hittar en tydligare och mer inspirerande profil. Just nu blir helheten ett "lagom med rädsla för att stå ut"-intryck som känns ganska typiskt att lite dammigt Uppsala. Entrén känns ambivalent (är det en lobby eller en restaurang, och kan jag vänta mig att det finns någon där när jag kommer?), matsalen är prydlig (lite gustaviansk) utan att vara elegant, vräkig eller gammalklassisk - kort sagt slätstruken: lite edge åt något håll hade inte skadat. Ett bra innehåll behöver lyftas av en läcker form!Direktörennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22217227.post-77911052065728294632010-01-14T20:18:45.038+01:002010-01-14T20:18:45.038+01:00Sjurättersmenyn går på 995 kr. Tre ammisar kommer ...Sjurättersmenyn går på 995 kr. Tre ammisar kommer också i paketet. Vinrekommendation i glas för varje rätt finns, men blir ganska dyrt om man följer det. Det i sin tur uppmuntrar till flaskköp, vilket jag många gånger föredrar. Prisskillnaden mellan de tre glas som rekommenderades våra tre kötträtter och en flaska bourgogne 1er cru var inte så stor...<br /><br />Vinprovning i Uppsala ja... Kanske dags att börja dra ihop något med Vinmannen et al. Annars så är deras provning i Gävle den 7 feb ganska intressant: http://www.geflevinkallare.se/konjärenhttps://www.blogger.com/profile/14564047502823483226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22217227.post-27982269699354375822010-01-13T04:47:06.113+01:002010-01-13T04:47:06.113+01:00Låter onekligen som ett bra ställe. Vad kostar en ...Låter onekligen som ett bra ställe. Vad kostar en avsmakningsmeny?<br /><br />Annars ser man ju fram emot vinprovningen i Uppsala man ska bli inbjuden till...<br />;-)Ulrikhttps://www.blogger.com/profile/06450569953902572370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22217227.post-72216596499097913892010-01-12T21:11:38.705+01:002010-01-12T21:11:38.705+01:00Hear, hear! Välbehagskänslan satt i ett bra tag......Hear, hear! Välbehagskänslan satt i ett bra tag...!Direktörennoreply@blogger.com